Εμμονή της Αφρικανικής σκόνης : Πρόγνωση καιρού Ελλάδος Τρίτη 29/03/2022.

Για αύριο Τρίτη 29/03/2022 αρχικά μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε γενικά ξαστεριά σε πολλές περιοχές της χώρας, με λίγη συννεφιά.
Προς νωρίς το πρωί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κάνουν την εμφάνισή τους φαινόμενα τοπικού χαρακτήρα και μικρής έντασης στην βόρεια-βορειοανατολική πλευρά της Πελ/σου όπως και στην κεντρική στερεά Ελλάδα. Τοπικές ομίχλες επίσης θα παρατηρηθούν σε λίγες περιοχές στην κεντροβόρεια και βορειοανατολική Ελλάδα.
Κατά τις ώρες του μεσημεριού δεν αναμένεται κάτι από πλευράς φαινομένων παρά μόνο ελάχιστα τοπικά φαινόμενα στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας μας άνευ σημασίας. Η συννεφιά θα διατηρηθεί σε μερικές περιοχές χωρίς να δώσει φαινόμενα. Θολούρα θα επικρατήσει κυρίως στις Δυτικές και κεντρονότιες περιοχές της χώρας μας εξαιτίας της διατήρησης της σκόνης στην ατμόσφαιρα πάνω από την Ελλάδα.
Μέχρι και το βράδυ θα υποχωρήσει η συννεφιά σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα εκτός από την βορειοανατολική Ελλάδα κυρίως στην Θράκη όπου δεν αποκλείεται (μικρή πιθανότητα) να έχουμε ασθενή φαινόμενα ή και ψιχάλες.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε ίδια περίπου επίπεδα με την σημερινή μέρα με μικρή άνοδο κυρίως στις κεντρικές περιοχές της χώρας μας.
Οι άνεμοι θα πνέουν με ασθενή ένταση στις περισσότερες περιοχές της χώρας, μεταβλητών διευθύνσεων, ενώ στα παραθαλάσσια κυρίως της κεντρονότιας χώρας (συμπεριλαμβάνεται σχεδόν ολόκληρο το Αιγαίο) θα διατηρηθούν όπως σήμερα, δηλαδή νοτίων διευθύνσεων μέτριας έντασης.

Στην Αττική δεν αναμένεται κάποια αλλαγή του καιρού σε σχέση με την σημερινή μέρα. Προς το μεσημέρι υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπικό όμβρο βροχής κυρίως στο βόρειο κομμάτι της Αττικής, παροδικού χαρακτήρα. Η συννεφιά δεν θα επιμείνει ωστόσο σαν την σημερινή μέρα. Έως το μεσημέρι θα έχει ανοίξει πλήρως ο καιρός εκτός από το βόρειο λεκανοπέδιο και βορειότερα.
Οι άνεμοι θα πνέουν με μεταβλητές διευθύνσεις 2-3 μποφόρ. Στα παραθαλάσσια κυρίως νότιες διευθύνσεις εντάσεων 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας έως τους 19-20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 1-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *