Toπικές χιονοπτώσεις τις επόμενες ώρες & αύριο Κυριακή 20-03-2022 στο νομό Αττικής.

Ξεκίνησαν ήδη κάποιες πολύ ασθενείς χιονοπτώσεις σε προάστια της πόλης νωρίτερα το απόγευμα , ενώ η ανατολική/νοτιοανατολική Αττική ( Μεσόγεια , νοτιοανατολικά παράλια ) επηρεάζονται από πιο οργανωμένες “ζώνες” φαινομένων με χιονοπτωσεις έως και σε μηδενικό υψόμετρο.

Τις επόμενες ώρες :

Οι νεφώσεις θα πυκνώσουν σταδιακά περισσότερο, δίνοντας αρχικά τη νύχτα και νωρίς το ξημέρωμα αύριο παροδικές χιονοπτώσεις σε “στενές” ζώνες ( snow- bands) , στην ανατολική και βορειοανατολική Αττική , τα ανατολικά και βόρεια του Λεκανοπεδίου , με τα φαινόμενα να είναι περισσότερα κοντά στις ακτές και τους ορεινούς όγκους .

Πρωί – Μεσημέρι Κυριακής:

Οι ζώνες νεφώσεων/φαινομένων δείχνουν να επεκτείνονται περαιτέρω, με τις χιονοπτώσεις να εκδηλώνονται πρόσκαιρα με ισχυρές εξάρσεις κυρίως κοντά στους ορεινούς όγκους, ασθενούς έως μέτριας έντασης στα υπόλοιπα, ενώ θα υπάρχουν περιοχές που θα επηρεάζονται πολύ λιγότερο και θα έχουν και σημαντικά ανοίγματα( π.χ. τα δυτικά και νότια προάστια). Ωστόσο τα υψόμετρα χιονόπτωσης σταδιακά θα ανέλθουν πάνω από τα 200-250μ και χαμηλότερα αναμένεται χιονόνερο.

Βραδινές ώρες Κυριακής:

Τα φαινόμενα τοπικά θα συνεχιστούν και τo βράδυ , όπου στα πεδινά του νομού ενδέχεται να “το γυρίσει” ξανά σε χιόνι – επισημαίνεται ωστόσο ότι οι θερμοκρασιακές συνθήκες είναι οριακές και πιο πιθανό είναι να έχουμε εναλλαγές χιονιού /χιονόνερου στα 200-250μ και χιονόνερο χαμηλότερα.

Επισυνάπτονται 2 χάρτες από το μοντέλο του Weatherathens, ο ένας με είσοδο από το παγκόσμιο μοντέλο GFS και ο δεύτερος με είσοδο από το WRF-ARW του Άγγελου Λαμπίρη ( με δεδομένα από το Ευρωπαικό μοντέλο) οι οποίοι αποτελούν επί της ουσίας το ελάχιστο και το μέγιστο σενάριο για την αυριανή ημέρα.

Αθροιστικός χάρτης χιονόπτωσης 24ώρο Κυριακής – με είσοδο από GFS
Αθροιστικός χάρτης χιονόπτωσης έως μεσημέρι Κυριακής – με είσοδο από πειραματικό WRF-ARW

Επισημαίνεται ότι ο δεύτερος χάρτης περιλαμβάνει και τα φαινόμενα της σημερινής ημέρας, επί της ουσίας όμως αντικατοπτρίζει τις χιονοπτώσεις από σήμερα το βράδυ έως και αύριο το μεσημέρι στις 14:00.

Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για τη Δευτέρα , μιας και οι τοπικές χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν , αν και προοδευτικά μέσα στη μέρα η θερμοκρασία θα ανέβει περισσότερο και αυτές θα περιοριστούν σε πιο μεγάλα υψόμετρα.

Στην αρχική σελίδα μας ,στην ενότητα προγνώσεις, μπορείτε να βρείτε τη γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος για όλο το διήμερο, καθώς και πρόγνωση των χιονοπτώσεων για την Εύβοια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *