Επιστροφή του χειμώνα – Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 18/03/2022

Μετά τη σύντομη ανάπαυλα με βελτιωμένο καιρό το τελευταίο διήμερο,ο χειμώνας επιστρέφει δυναμικά στη χώρα μας, ξεκινώντας από αύριο Παρασκευή, με πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα της κεντροβόρειας χώρας

Για αύριο Παρασκευή λοιπόν, ήδη από την αρχή της ημέρας, περιμένουμε νεφελώδη χειμερινό καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας,με έμφαση τα ηπειρωτικά. Ήδη από το ξημέρωμα,θα εκδηλώνονται ασθενείς τοπικές βροχές στη κεντρική και ανατολική Μακεδονία,τη Θεσσαλία,τη κεντρική και ανατολική Στερεά,τη κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο,ενώ λίγες βροχές ίσως εκδηλωθούν και στα νησιά του κεντρονότιου Ιονίου.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές όλης της ηπειρωτικής χώρας,όπως και σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο και συγκεκριμένα πάνω από τα 150-250μ. Στη Θεσσαλία και τη Στερεά, χιονοπτώσεις αρχικά σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές και προοδευτικά από το βράδυ, με την έλευση ακόμα ψυχρότερων αερίων μαζών, χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (200-400μ), ωστόσο τα φαινόμενα θα είναι πολύ ασθενή και τοπικά, με έμφαση περιοχές πλησίον σε ορεινούς όγκους.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλύτερος,με νεφώσεις παροδικά αυξημένες και διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως από το μεσημέρι και μετά.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, δε θα ξεπεράσει στα ηπειρωτικά τους 7-9 βαθμούς κελσίου,ενώ στη δυτική χώρα και το νοτιανατολικό Αιγαίο θα είναι πιο μαλακός,αφού η θερμοκρασία θα πλησιάσει τους 12-14 βαθμούς τοπικά.

Οι άνεμοι ασθενείς εώς μέτριοι στα περισσότερα ηπειρωτικά,ενώ ενισχυμένοι θα είναι στα πελάγη,από βόρειες-βορειανατολικές διευθύνσεις, φτάνοντας και τα 7-8 μποφόρ στο κεντρονότιο Αιγαίο,το Μυρτώο και το νότιο Ιόνιο.

Στην Αττική περιμένουμε νεφελώδη καιρό από την αρχή της ημέρας,με έμφαση τα δυτικά και βόρεια τμήματα του νομού όπου ίσως εκδηλωθούν πρόσκαιρες ασθενείς βροχές κοντά σε ορεινούς όγκους. Λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις σε Πάρνηθα και Κιθαιρώνα πάνω από τα 400-600μ υψόμετρο. Η θερμοκρασία σε πτώση, δε θα ξεπεράσει τους 8-9 βαθμούς το μεσημέρι. Σε περαιτέρω πτώση από το βράδυ. Οι άνεμοι από βορειανατολικές διευθύνσεις 3-4, και στα ανατολικά εώς 6, μποφόρ τοπικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *