Πρόγνωση καιρού Ελλάδος για αύριο Δευτέρα 14/03/2022

Συνεχίζονται οι ψυχρές για την εποχή συνθήκες και αύριο Δευτέρα, κυρίως στην ανατολική χώρα και το Αιγαίο, και μαζί τους και ο καιρός βορείου ρεύματος, με τις νεφώσεις και τα ορογραφικά του φαινόμενα στην ανατολική χώρα.

Αύριο Δευτέρα λοιπόν, η μέρα θα ξεκινήσει με ιδιαίτερα ψυχρές αλλά καλές καιρικές συνθήκες στα ηπειρωτικά. Στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και το Αιγαίο θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις, οι οποίες τις πρωινές- προμεσημβρινές ώρες τοπικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Χαλκιδικής, της Πιερίας, της ανατολικής Θεσσαλιας( ανατολική Λάρισα- ανατολική Μαγνησία), της Εύβοιας , της ανατολικής Στερεάς, της ανατολικής Πελοποννήσου και της βόρειας Κρήτης.

Στην υπόλοιπη χώρα η υπόλοιπη μέρα θα κυλήσει με αίθριο καιρό και άνοδο της θερμοκρασίας.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι ασθενείς, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες- βορειοανατολικές διευθύνσεις στα 3-4 και πρόσκαιρα στα 5-6 bf.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις που μέσα στη μέρα θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και σε περιοχές της βόρειας /βορειοδυτικής/βορειοανατολικής Αττικής με χαμηλότερο υψόμετρο ( 400-500μ ). Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα 3-5 bf. Η θερμοκρασία μέσα στην πόλη θα κυμανθεί από 5 έως 11 oC ( στα βόρεια 3-4 c χαμηλότερη).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *