Πρόγνωση καιρού Θεσσαλονίκης αύριο Τετάρτη 09/03/2022 και η τάση των επόμενων ημερών.

Εντείνεται το χειμερινό σκηνικό του καιρού τις επόμενες μέρες στη Θεσσαλονίκη , με την θερμοκρασία να σημειώνει αξιόλογη πτώση.

Για σήμερα Τρίτη , όπως αναφέραμε και στο προηγ. άρθρο, χιονίζει στα προάστια της πόλης, κατά διαστήματα αξιόλογα, ενώ το πρωί σημειώθηκε ελαφριά χιονόστρωση δυτικά της πόλης , σε μηδενικό υψόμετρο. Επιπλέον, χιονίζει και στα ανώτερα τμήματα της πόλης, χωρίς να παρατηρείται χιονόστρωση. Τα φαινόμενα αυτά προοδευτικά θα εξασθενήσουν.

Αύριο Τετάρτη ο καιρός θα ξεκινήσει με νεφώσεις που πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και αναμένονται χιονοπτώσεις ασθενούς έως μέτριας έντασης έως τα 100μ υψόμετρο και τοπικά και στα παράκτια. Χιονοπτώσεις αναμένονται κυρίως στα δυτικά και στα ανατολικά της πόλης. Προς το μεσημέρι , τα φαινόμενα θα σταματήσουν και μέχρι το βράδυ η συννεφιά θα “σπάσει”.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι -βορειοδυτικοί με προοδευτική ενίσχυση στα 5-6 bf , καθιστώντας έντονη την αίσθηση του κρύου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μέσα στην πόλη από 0 έως 6 οC.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή , πέραν του έντονου κρύου τις νύχτες και νωρίς το πρωί , με τον υδράργυρο να πέφτει έως και σε αρνητικές τιμές, δεν αναμένονται αξιοσημείωτα φαινόμενα στο νομό και θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Όμως, η τάση για το Σαβ/κο δείχνει χιόνια.. και απλά μένει να δούμε τι ένταση θα έχουν αυτά.

Στη φωτογραφία: Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης σήμερα 08/03/2022 πηγή: Meteology/ Γιώργος Τσάβδαρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *