Σε κλοιό χιονιά η Αττική από αύριο Τετάρτη 09/03/2022

Σε κλοιό χιονιά θα βρεθεί ο νομός Αττικής από αύριο, Τετάρτη, με την ψυχρή μεταφορά να διαρκεί τουλάχιστον έως και το Σαββατοκύριακο.

Πιο αναλυτικά, ήδη από το ξημέρωμα θα σημειώνονται τοπικές ασθενείς βροχές με έμφαση στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού, ενώ οι χιονοπτώσεις θα αφορούν τα ορεινά πάνω από τα 800 μ. και σύντομα τα 600 μ.

Το πρωί τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και θα ενταθούν και στα πιο βορειοδυτικά τμήματα, με τις χιονοπτώσεις να αφορούν και πάλι τα ορεινά, περίπου έως και τα 550-600 μ.

Από το μεσημέρι οι βροχές θα περιοριστούν, ωστόσο οι νεφώσεις θα παραμείνουν και παροδικά πιθανόν να εκδηλώνονται τοπικές μπόρες. Ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειώνονται κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού της ημέρας στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά του νομού, οι οποίες έως το βράδυ βαθμιαία θα κατέλθουν έως τα 300-400 μ., χωρίς όμως κάποια αξιόλογη ένταση.

Η προβλεπόμενη αθροιστική χιονόπτωση για την Τετάρτη σύμφωνα με το μοντέλο χιονόπτωσης υπερυψηλής ανάλυσης του weatherathens, με προγνωστικά δεδομένα από το μοντέλο GFS

Το σκηνικό του καιρού θα μεταβληθεί ραγδαία μετά την αλλαγή της ημέρας προς Πέμπτη, με τον καιρό να επιδεινώνεται από τα βορειοανατολικά και τις χιονοπτώσεις να κατέρχονται έως τα πεδινά, τοπικά με αξιόλογη ένταση. Χιονόπτωση θα σημειωθεί κατά τη διάρκεια της Πέμπτης και στο Κέντρο της Αθήνας, ωστόσο δεν αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στις αστικές περιοχές.

Μπορείτε να δείτε περισσότερους χάρτες για την επερχόμενη κακοκαιρία στην ενότητα “Χάρτες” της σελίδας μας.

Διαβάστε την πρόγνωση της σελίδας μας για ολόκληρη τη χώρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *