Πανελλαδική πρόγνωση για τις 08/03/2022

Για αύριο Τρίτη 08/03/2022 προβλέπεται γενικά άστατος καιρός με βροχές στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας μας αλλά και χιονοπτώσεις κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, οι οποίες θα κατέβουν σε πολύ χαμηλά υψόμετρα τοπικά.
Πιο αναλυτικά, το ξημέρωμα έως και το πρωί, στην βόρεια χώρα προβλέπεται πολύ άστατος καιρός με βροχές τοπικά αξιόλογες, αλλά και χιονοπτώσεις που θα ξεκινήσουν από τα ημιορεινά-ορεινά και όσο βαδίζουμε προς τις πρωινές ώρες, θα εντοπίζονται και σε περιοχές άνω των 100-300 μέτρων.
Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα κοπάσουν αλλά για λίγο αφού θα ξαναέχουμε νέα επιδείνωση απο το πρωί έως νωρίς το μεσημέρι.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2-3 βαθμούς στα πεδινά έως και 8 βαθμούς τοπικά.
Στα μεγαλύτερα υψόμετρα θα επικρατήσει παγετός τις πρωινές ώρες αλλά και τις βραδινές ώρες.

Στην δυτική Ελλάδα δεν προβλέπεται κάτι αξιόλογο πέραν τοπικών βροχών κυρίως το ξημέρωμα και το πρωί μικρής διάρκειας. Η θερμοκρασία τοπικά θα φτάσει και τους 12-13 βαθμούς.
Τα διαστήματα ηλιοφάνειας θα είναι μεγάλα.

Στην Αττική έως νωρίς το μεσημέρι θα έχουμε ανοιχτό καιρό με τοπικές νεφώσεις κυρίως στην δυτική και βόρεια Αττική. Το μεσημέρι αργά θα έχουμε πέρασμα τοπικών βροχών χωρίς αξιόλογο χαρακτήρα.
Πολύ τοπικά θα επιμείνουν οι βροχές στα βορειοδυτικά και βόρεια του νομού έως και νωρίς το βράδυ. Η θερμοκρασία από 6-7 έως 12 βαθμοί κελσίου.
Στα πολύ ορεινά τμήματα θα παρατηρηθούν και πρόσκαιρες χιονοπώσεις.

Οι άνεμοι στην χώρα μας θα είναι ασθενείς έως μέτριας έντασης μεταβλητών διευθύνσεων ενώ απο το μεσημέρι και αργότερα θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί στο Αιγαίο και βορειοδυτικοί στο Ιόνιο χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις εκτός από τοπικό επίπεδο.

Παρακάτω ο χάρτης χιονοπτώσεων στην Ελλάδα για αύριο 08/03/2022, σύμφωνα με το μοντέλο χιονόπτωσης υπερυψηλής ανάλυσης του weatherathens.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *