Παραμένει ο άστατος καιρός στη χώρα και αύριο Τετάρτη 02/03/2022

Η κακοκαρία των τελευταίων ημερών θα επιμείνει και αύριο Τετάρτη στη χώρα μας,ωστόσο ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί,με το κρύο να παραμένει.

Πιο αναλυτικά,αύριο Τετάρτη περιμένουμε νεφελώδη καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με έμφαση τα κεντρονότια ηπειρωτικά,το Ιόνιο και το κεντρονότιο Αιγαίο.Τοπικές βροχές ασθενούς εώς και μέτριας έντασης περιμένουμε στην Θεσσαλία και τη κεντροανατολική Στερεά Ελλάδα ενώ εντονότερα φαινόμενα θα έχει η Πελοπόννησος κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα.Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα παράκτικα τμήματα της νότιας Πελοποννήσου,στο κεντρονότιο Ιόνιο,τη Κρήτη και το νοτιανατολικό Αιγαίο.

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στη δυτική μακεδονία,τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία πάνω από τα 200μ υψόμετρο(ίσως και χαμηλότερα κοντά στη κοιλάδα του Αξιού),ωστόσο ο καιρός εκεί γρήγορα θα βελτιωθεί ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες.Στην ανατολική Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα οι χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται πάνω από τα 300-500μ υψόμετρο,πρόσκαιρα και χαμηλότερα στη κεντρική Στερεά.Ισχυρότερες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου αλλά σε μεγαλύτερα υψόμετρα(700-1000μ).Χιονοπτώσεις θα έχουμε και στα ορεινά της Κρήτης πάνω από τα 1200-1500μ υψόμετρο.

Βελτίωση του καιρού αναμένεται από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες,από τα δυτικά προς τα ανατολικά,ενώ τα φαινόμενα θα επιμείνουν μέχρι το απόγευμα στο νοτιανατολικό Αιγαίο και τη Κρήτη,αλλά πιο εξασθενημένα.

Στην Αττική αναμένεται νεφελώδης καιρός,με ασθενείς τοπικές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα,ενώ χιόνια θα πέσουν στη Πάρνηθα και το Κιθαιρώνα πάνω από τα 600μ υψόμετρο.Λίγα χιόνια θα πέσουν και στη Πεντέλη όπως και στη κορυφή του Υμηττού.Βελτίωση του καιρού το μεσημέρι και εδώ.

Στους παρακάτω χάρτες απεικονίζεται η προβλεπόμενη αθροιστική χιονόπτωση για την Τετάρτη σύμφωνα με το μοντέλο χιονόπτωσης υπερυψηλής ανάλυσης του weatherathens.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *