Πρόγνωση καιρού Σαββάτου 4/11

Το Σάββατο αναμένουμε επιδείνωση του καιρού καθώς το ψυχρό μέτωπο προερχόμενο από την Κεντρική Ευρώπη θα διασχίσει τη χώρας μας και θα επιφέρει κακοκαιρία μεγάλης έντασης αλλά μικρής διάρκειας. Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες συνοδευόμενες από χαλαζοπτώσεις, έντονη κεραυνική δραστηριότητα και ισχυρούς νοτιάδες που μάλιστα σε μεγάλα υψόμετρα θα υπάρξουν ριπές ανέμων έως 10 μποφόρ. Ανεπηρέαστες από φαινόμενα φαίνεται να παραμένουν οι Κυκλάδες και η Κρήτη. Στην Κρήτη μάλιστα στα Βόρεια του νησιού η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά τους 31°C.

Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από τη νύχτα αρχικά στα Βορειοδυτικά βαθμιαία όμως θα επεκταθούν σε όλα τα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια ηπειρωτικά. Έτσι αναμένουμε βροχές και ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στα κέντρο δυτικά της Στερεάς Ελλάδας, στη Θεσσαλία, στα κέντρο δυτικά της Πελοποννήσου, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Θεσσαλίας και της Δυτικής Στερεάς Ελλάδας ενδεχομένως να δημιουργηθούν πλημμυρικά επεισόδια λόγω του μεγάλου όγκου της βροχής. Απο τις μεσημβρινές ώρες θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη χώρα τα φαινόμενα και αργά το απόγευμα αναμένεται να περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο και στη Θράκη όπου θα είναι τοπικά έντονα.

Πηγή: https://www.ventusky.com/?p=36.5;21.1;4&l=rain-3h&t=20231104/2100

Το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 27°C. Στην Κρήτη όπως αναφέρθηκε τοπικά θα αγγιξει τους 31°C.  Οι μέγιστες θερμοκρασίες στα βορειοδυτικά της χώρας αναμένεται να εντοπιστούν τις πολύ πρωινές ώρες καθώς κατά το πέρασμα του μετώπου θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με ριπες που αγγίζουν τα 8 μποφόρ και στη συνέχεια θα στραφούν σε δυτικούς. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 μποφόρ και τοπικά θα φτάσουν έως 9 μποφόρ, τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς δυτικούς. Αττική

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με πιθανότητα βροχών και ενισχυμένους νοτιάδες. Είναι δύσκολη η πρόγνωση για τη συγκεκριμένη διαταραχή για το νομό της Αττικης, όπως επίσης και για την περιοχή της Εύβοιας, όμως το επικρατεστερο σενάριο με τα τωρινά δεδομένα είναι να μην εκδηλωθούν καταιγίδες, σε περίπτωση που θα εκδηλωθούν θα είναι μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες νοτιοδυτικες διευθύνσεις και τοπικά προς τα Βόρεια σε μεγαλύτερα υψόμετρα θα φτάσουν έως 10 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *