Σοβαρή επιδείνωση του καιρού και στην Αττική. Αναλυτική πρόγνωση για Τρίτη 05/09/2023

Σε αντίθεση με την Δευτέρα (04/09), η Αττική θα βρεθεί σε ζώνη ισχυρών καταιγίδων κατα την διάρκεια της ημέρας. Πιο αναλυτικά η μέρα θα κυλήσει ως εξής:

Από το ξημέρωμα έως και τις πρωινές ώρες θα έχουμε συννεφιές κατά διαστήματα αυξημένες με μικρές πιθανότητες για φαινόμενα όπως ασθενή βροχή.
Σοβαρή αλλαγή αναμένεται όμως μετά τις μεσημεριανές ώρες όπου θα έχουμε την παροδική εμφάνιση ηλιοφάνειας που θα συνεισφέρει στην περαιτέρω αύξηση της αστάθειας και έτσι αναμένεται να υπάρξει ισχυρό πέρασμα βροχών και καταιγίδων σε μεγάλο μέρος του νομού (κυρίως στα κεντρικά και νοτιοανατολικά/ανατολικά του νομού). Κατά το πέρασμα αυτό αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής μαζί με μεγάλη ηλεκτρική δραστηριότητα. Μετά το πέρασμα αυτό (το οποίο δεν αναμένεται να είναι σύντομο αλλά να έχει διάρκεια άνω της 1 ώρας) θα επικρατήσουν τοπικές βροχές κυρίως περιμετρικά το νομού, ενώ στο υπόλοιπο μέρος του αναμένεται συμπαγής νέφωση.

Τις βραδινές όμως ώρες και στην αλλαγή της ημέρας αναμένεται εκ νέου ισχυρό πέρασμα το οποίο θα επηρεάσει και πάλι το σύνολο του νομού, έχοντας μεγάλη διάρκεια το οποίο ενδέχεται τοπικά να δημιουργήσει προβλήματα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες/βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριας έντασεις ενώ κατά την διάρκεια των καταιγίδων θα είναι μεταβλητοί πρωτού ξαναεπικρατήσει ο βοριάς με πιο βορειοανατολική συνιστώσα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 με 26 βαθμούς ενώ σε τοπικό επίπεδο και όπου κάνει την εμφάνισή του ο ήλιος θα ξεπεράσει και τους 27 βαθμούς κελσίου.

Παρακάτω ο χάρτης με την πιθανότητα φαινομένων:

Πιθανότητες εμφάνισης των φαινομένων μέσα στην ημέρα (για ολόκληρη την Τρίτη 05/09)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *