Βροχές και καταιγίδες και στην Αττική από την “ανώνυμη” κακοκαιρία. Αναλυτική πρόγνωση για την Δευτέρα

Κακοκαιρία αναμένεται να ξεκινήσει από αύριο Δευτέρα 04/09/2023 πολυήμερης διαρκείας, επηρεάζοντας πολλές περιοχές της χώρας με βίαια, ή πολύ ισχυρά φαινόμενα. Η κακοκαιρία αυτή αναμένεται να επηρεάσει και την Αττική από αύριο έως και τουλάχιστον την Τετάρτη.

Για αύριο Δευτέρα 4/9/2023 αναμένεται από το ξημέρωμα αραιή νέφωση χωρίς φαινόμενα σχεδόν στο μεγαλύτερο μέρος του νομού. Θα υπάρξουν μερικά ανοίγματα όπου η νέφωση δεν θα είναι συμπαγής, τα οποία θα είναι παροδικού χαρακτήρα. Προς το μεσημέρι θα συννεφιάσει περαιτέρω και σε πολύ τοπικό επίπεδο προς τα Δυτικά και Βόρεια του νομού θα έχουμε κάποιες ψιχάλες και ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας. Αργά το μεσημέρι και πάλι στα Βόρεια του νομού κατά κύριο λόγο και στους ορεινούς όγκους της Δυτικής και Βόρειας Αττικής θα έχουμε παροδικούς όμβρους με μεγάλη πιθανότητα τοπικής καταιγίδας. Στην υπόλοιπη Αττική δεν αναμένεται κάποια αλλαγή εκτός από ένα πρόσκαιρο πέρασμα ασθενούς βροχής και στο λεκανοπέδιο της Αθήνας. Προς το απόγευμα και μέχρι το βράδυ ο καιρός θα παραμείνει συννεφιασμένος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες/βορειοανατολικές διευθύνσεις, ενώ προς το απόγευμα θα στραφούν σε πιο βορειοδυτικούς. Οι εντάσεις δεν θα ξεπερνούν τα 4-5 μποφόρ κατά μέσο όρο. Η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά και τους 30 βαθμούς κελσίου, κατά μέσο όρο όμως θα βρίσκεται στους 26 με 28 βαθμούς κελσίου.

Χάρτης πιθανότητας φαινομένων για ολόκληρη την Δευτέρα.
Με πράσινο χρώμα υποδηλώνονται οι μικρότερες κατά μέσο όρο πιθανότητες βροχής ή καταιγίδας.
Με κόκκινο χρώμα οι μεγαλύτερες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *