Τα πρώτα 40αρια καταθφάνουν στην Αττική το επόμενο τριήμερο

Η επέλαση της καυτής αέριας μάζας πάνω από τον Ελλαδικό χώρο ξεκίνησε από χθες και σταδιακά θα ενταθεί το επόμενο τριήμερο δίνοντας εκτεταμένα 40αρια, ενώ τοπικά θα δούμε το φράγμα των 45 βαθμών κελσίου να σπάει με σχετική ευκολία.

Για αύριο Πέμπτη 13/07/2023 περιμένουμε ήδη υψηλές θερμοκρασίες από την αρχή της ημέρας (άνω των 30 βαθμών από τις πρώτες πρωινές ώρες), ενώ αυτές θα ανηφορίσουν απότομα όσο θα πλησιάζουν τις μεσημεριανές ώρες.
Σε γενικό επίπεδο αναμένεται να έχουμε κατά μέσο όρο μέγιστες θερμοκρασίες της τάξεως των 37 με 38 βαθμούς κελσίου ενώ σε πιο τοπικό επίπεδο θα κάνουν την εμφάνισή τους και τα πρώτα 39αρια της φετινής καλοκαιρινής σεζόν. Σε ακόμα πιο τοπικό επίπεδο θα έχουμε πιθανότατα και το 1ο 40αρι της σεζόν.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις τις μεσημβρινές ώρες ενώ προς το κομμάτι της Βορειοανατολικής και Ανατολικής Αττικής θα έχουμε εναλλαγές θαλάσσιας αύρας (νοτιά) με ασθενή βορειοανατολικό άνεμο. Όσο προχωράμε μέσα στην νύχτα θα εξασθενήσουν σε όλη την Αττική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *