Καύσωνας πρό των πυλών

Η Ελλάδα μέχρι και σήμερα, δεν είχε επηρεαστεί από κάποιο θερμό κύμα. Έχοντας διανύσει έναν σχετικά πιο ψυχρό Ιούνη σε σχέση με τους κλιματικούς μέσους όρους, δημιουργήθηκε ένας “εφησυχασμός” όσον αφορά την μακροπρόθεσμη ή μεσοπρόθεσμη προοπτική του καιρού και ιδίως των θερμοκρασιών. Κάτι τέτοιο θα αλλάξει άρδην αφού θερμές έως και καυτές μάζες θα επισκεφθούν την χώρα μας από σήμερα 11/7/2023 οι οποίες δεν φαίνεται να μας εγκαταλείπουν τουλάχιστον τις επόμενες 7 μέρες. Η παρασκευή το Σάββατο και πιθανώς η Κυριακή, θα είναι οι 3 μέρες οι οποίες θα δώσουν σε τοπικό επίπεδο 45,46, ενώ ίσως να δούμε και το 1ο 47αρι μετά από 16 ολόκληρα χρόνια με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Για την Αττική αύριο αναμένεται αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε σχέση με χθες, φτάνοντας κατά μέσο όρο τους 35 με 36 βαθμούς κελσίου. Σε τοπικό επίπεδο θα έχουμε και 37 βαθμούς κελσίου το οποίο είναι βάσει του σταθμού του Θησείου (100ετή+ χρονοσειρά) το “φράγμα” για να οριστεί μια μέρα ως “ημέρα καύσωνα”.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Η προοπτική για την περιφέρεια της Αττικής φαίνεται πως θα είναι η εξής: 43,44 ή ακόμα και 45 βαθμών μετά την Πέμπτη. Τα στοιχεία ενδέχεται να αλλάξουν μέχρι τότε, προς το παρόν φαίνεται να είναι το πιθανότερο σενάριο η προσέγγιση των 45 ή και παραπάνω βαθμών κελσίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *