Επιδείνωση του καιρού στη χώρα μας αύριο Δευτέρα 3/4/2023.

Προοδευτική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τη νύχτα προς τη Δευτέρα και από τα νοτιοδυτικά της χώρας μας, με τις νεφώσεις να πυκνώνουν περαιτέρω και να εκδηλώνονται βροχές , οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν , αρχικά στο νότιο Ιόνιο , την Πελοπόννησο, τη δυτική Θεσσαλία, τα ανατολικά της Ηπείρου, τη Στερεά Ελλάδα και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Μέσα στη μέρα , τα φαινόμενα αναμένεται να οργανωθούν περισσότερο και να επεκταθούν στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, στο Ιόνιο και το βόρειο/βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ θα σημειωθούν και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές. Τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται αρχικά στο Ιόνιο και σε τμήματα της Πελοποννήσου, ενώ στο δεύτερο μισό της ημέρας κυρίως στην Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Χαλκιδική , την Πιερία, την Ημαθία, την ανατολική Μακεδονία και Θράκη , το Θρακικό , τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα βόρεια Δωδεκάνησα.

Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα πολύ ορεινά τμήματα της βόρειας και κεντρικής χώρας , τα οποία στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο , και τοπικά στην κεντρική/ ανατολική Μακεδονία και τη βόρεια Θεσσαλία θα κατέλθουν έως και τα 800-900μ , κυρίως προς το βράδυ της Δευτέρας. Στα 1100-1300μ το ελάχιστο υψόμετρο χιονόπτωσης στα υπόλοιπα κεντρικά ηπειρωτικά τμήματα το βράδυ της Δευτέρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές και τοπικά νότιες διευθύνσεις, στα πελάγη στα 5-6 και βαθμιαία στα 7 bf. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση της τάξεως των 4-6 oC στα βορειοδυτικά, τα βόρεια και κεντρικά τμήματα. Στην ανατολική και νότια χώρα θα παραμείνει σε περίπου σταθερές τιμές, όμως κατά τη διάρκεια του περάσματος των καταιγίδων θα πέσει πρόσκαιρα σημαντικά.

Στην Αττική, αύριο Δευτέρα , περιμένουμε νεφώσεις οι οποίες αρχικά θα δώσουν κάποιες τοπικές ασθενείς βροχές. Στη συνέχεια θα υπάρξει πρόσκαιρη παύση των φαινομένων, ωστόσο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ο καιρός θα υποτροπιάσει και αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Μετά το απόγευμα, ο καιρός πρόσκαιρα θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές και εν συνεχεία από νότιες διευθύνσεις, στα 3-5 και πρόσκαιρα στα 6 bf. H θερμοκρασία στην πρωτεύουσα θα κυμανθεί από 12 έως 17 oC , ενώ στα βορειοδυτικά η ελάχιστη( βράδυ Δευτέρας) θα είναι 3-4 oC χαμηλότερη.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Τρίτη, ωστόσο για την ημέρα αυτή θα επανέλθουμε με άλλο άρθρο αύριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *