Απότομη αλλά πρόσκαιρη χειμερινή μεταβολή του καιρού 27-29/03/2023.

Aπότομη αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός τα επόμενα 2 24ώρα , αρχής γενομένης από τις αμέσως επόμενες ώρες. Σε πρώτη φάση, αναμένονται νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά , τα βόρεια, τα βορειοανατολικά και το ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα, κυρίως κοντά στους ορεινούς όγκους της Πίνδου ( Ήπειρος , δυτική Θεσσαλία).

Σε δεύτερη φάση, αύριο Τρίτη, και καθώς οι άνεμοι θα στραφούν προοδευτικά σε βορειοδυτικούς, αναμένεται κάθετη πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο, ενώ μια δευτερεύουσα διαταραχή δείχνει να επιδεινώνει εκ νέου τον καιρού αρχικά στα ηπειρωτικά , ξεκινώντας κατά μήκος της Πίνδου με επέκταση των φαινομένων προς τα νοτιοανατολικά, και κατόπιν σε περιοχές του κεντρικού και νοτίου-νοτιοανατολικού Αιγαίου. Μάλιστα, η διαταραχή αυτή θα δώσει τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινές και πρόσκαιρα σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της βόρειας Στερεάς Ελλάδος έως και στα 500-600μ περίπου, και αντίστοιχα σε ορεινές της βορειοδυτικής , βόρειας και κεντρικής Πελοπονήσου έως και στα 800-900μ περίπου.

Τις απογευματινές και πρώτες βραδινές ώρες της Τρίτης, από την ίδια διαταραχή, νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά αναμένεται να εκδηλωθούν στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την βορειοανατολική Πελοπόννησο. Κατά μέσο όρο , οι χιονοπτώσεις θα κατέλθουν έως και τα 700-800μ υψόμετρο, ενώ δεν αποκλείεται στο τελείωμα των φαινομένων να χιονίσει για λίγο έως τα 500μ περίπου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, στο Ιόνιο και στο ‘κανάλι’ του Βαρδάρη ισχυροί έως πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει έως και 10-12 οC σε σχέση με τις σημερινές τιμές της.

Την Τετάρτη τα φαινόμενα θα έχουν υποχωρήσει τελείως από το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο στο νότιο και νοτιοανατολικό Αιγαίο θα εκδηλώνονται ακόμα τοπικές βροχές και ενδεχομένως πρόσκαιρες καταιγίδες, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Β. Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο τοπικά θυελλώδεις, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση και θα κυμαίνεται στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Στην αρχική μας σελίδα https://www.citizenweather.gr/ , ακριβώς κάτω από το κουμπί Αναζήτησης, μπορείτε να μας υποστηρίξετε με μια δωρεά , κάνοντας κλικ στο κουμπί ‘donate’ και ακολουθώντας τα βήματα που θα σας παρουσιαστούν στην οθόνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *