Μεταβολή του καιρού με βροχές , καταιγίδες και χιόνια ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές το προσεχές διήμερο στη χώρα

Κακοκαιρία αναμένεται σε πολλά τμήματα της χώρας μας αύριο Τετάρτη με βροχές και καταιγίδες , ενώ πτώση της θερμοκρασίας σε χειμωνιάτικα επίπεδα αναμένεται μεθαύριο.

Τετάρτη 15/03 :

Μεταβολή του καιρού αναμένεται από τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές σε Ιόνιο , Ήπειρο , δυτική Μακεδονία , δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο.

Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι – απόγευμα , τα φαινόμενα θα κινηθούν ανατολικότερα και θα εκδηλωθούν μπόρες ή τοπικές καταιγίδες και στην υπόλοιπη Μακεδονία , τμήματα της Θράκης , τη Θεσσαλία , τη Στερεά , τμήματα της Εύβοιας , το σύνολο της Πελοποννήσου , τις Κυκλάδες και τη Κρήτη.

Από το απόγευμα και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί στα περισσότερα ηπειρωτικά , με κάποιες βροχές να παραμένουν στη δυτική και βορειοδυτική χώρα , ενώ παράλληλα καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλώνονται στις Κυκλάδες , στο ανατολικό Αιγαίο και τα δωδεκάνησα , φαινόμενα τα οποία θα επιμείνουν για αρκετές ώρες οπότε ενδεχομένως να χρειαστεί προσοχή.

Οι άνεμοι νότιοι – νοτιοδυτικοί στα 6-7 μποφόρ στα πελάγη , στρεφόμενοι σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση στο Ιόνιο από το απόγευμα. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιανατολικά.

Πέμπτη 16/03:

Βροχές αναμένονται στα περισσότερα ηπειρωτικά ήδη από τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες μέχρι και τις προμεσημβρινές ώρες . Καταιγίδες αναμένονται στο Ιόνιο , τις Κυκλάδες , τη Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα δωδεκάνησα.

Από το μεσημέρι αναμένεται βελτίωση στη δυτική και βόρεια χώρα με τοπικά φαινόμενα πλησίον των ορεινών όγκων. Βροχές τοπικά ισχυρές αναμένονται στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα , όπως και στα περισσότερα νησιά του Αιγαίου (με εξαίρεση τα βορειότερα τμήματα) , όπου αναμένονται και τοπικές καταιγίδες. Τοπικές βροχές το βράδυ αναμένονται στη Θεσσαλία , τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Χιόνια θα πέσουν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας , όπως και στα ορεινά της Κρήτης και της Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι βοριάδες θυελλώδεις , στα 8-9 μποφόρ στο Ιόνιο και στα 6-8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία σε πτώση δε θα ξεπεράσει τους 10 με 13 στα περισσότερα ηπειρωτικά , ενώ στη δυτική χώρα και το Αιγαίο θα φτάσει τους 14-15.

Στην Αττική αναμένεται σύντομο πέρασμα από βροχές ή τοπικές καταιγίδες το μεσημέρι – απόγευμα της Τετάρτης , ενώ τη Πέμπτη αναμένονται βροχές διαρκείας τοπικά ισχυρές κυρίως στα βορειότερα τμήματα . Χιόνια θα πέσουν τη Πέμπτη στη Πάρνηθα πάνω από τα 900μ. Οι άνεμοι νοτιάδες τη Τετάρτη στα 3-4 μποφόρ , στρεφόμενοι σε βοριάδες τη Πέμπτη στα 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία τη Τετάρτη θα φτάσει τους 17 , ενώ τη Πέμπτη δε θα ξεπεράσει τους 12-13.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *