Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες αύριο Πέμπτη 02/03/23

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε αρκετές περιοχές της χώρας αύριο Πέμπτη , με βροχές και τοπικές καταιγίδες με παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικότερα , η μέρα θα ξεκινήσει με άστατο καιρό στη Πελοπόννησο , τη Στερεά , την Εύβοια , τις Σποράδες και τη Θεσσαλία με τοπικές βροχές ή καταιγίδες (κυρίως σε τμήματα της Πελοποννήσου). Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις τοπικά πυκνότερες.

Μέχρι το μεσημέρι και το απόγευμα τα φαινόμενα θα κινηθούν βορειότερα και θα επηρεάσουν τμήματα της Μακεδονίας και της Ηπείρου , ενώ τοπικές μπόρες ίσως εκδηλωθούν και στα Επτάνησα , όπως και στις δυτικότερες Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη.

Όσο βαδίζουμε προς τις νυχτερινές ώρες , τα φαινόμενα θα επιμείνουν στη Μακεδονία , πιο εξασθενημένα στην ανατολική Θεσσαλία , την ανατολική Στερεά , την Εύβοια στις Σποράδες και το βόρειο Αιγαίο , ενώ θα επηρεαστεί και η Θράκη. Στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί στα 5-6 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι – βορειανατολικοί στα 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει ελαφρώς , μέχρι τους 10-13 στη βόρεια Ελλάδα και 14-17 στα υπόλοιπα κεντρονότια ηπειρωτικά. Στα νησιά του Αιγαίου εώς 17-19 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται άστατος καιρός με κατά διαστήματα μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά , κυρίως στα δυτικότερα τμήματα του νομού. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από αργά το βράδυ. Οι άνεμοι βόρειοι – βορειανατολικοί στα 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 9 εώς 16 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά νεφελώδης καιρός και όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα αρχίσουν να εκδηλώνονται βροχές οι οποίες το βράδυ θα ενταθούν. Οι άνεμοι νοτιανατολικοί στα 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 9 εώς 13 βαθμούς κελσίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *