Κρύο, θυελλώδεις βοριάδες και λίγα φαινόμενα στα ανατολικά και νότια…

Με χειμωνιάτικες πινελιές ξεκίνησε η εορταστική εβδομάδα στη χώρα μας, με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, ενίσχυση των βορείων ανέμων και κάποια επιλεκτικά φαινόμενα στην ανατολική και νότια, κυρίως, χώρα.

Την Τρίτη 20/12/2022 αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες στα δυτικά και βόρεια, με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις.
Στην Ανατολική και Νότια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα αναμένονται νεφώσεις ανά διαστήματα πυκνότερες με ψεκάδες ή ασθενείς βροχές στα πεδινά – παραθαλάσσια τμήματα και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Εύβοιας, της Ανατολικής Στερεάς και της Κρήτης έως και το μεσημέρι.
Πιο αξιόλογα θα είναι τα φαινόμενα στη Βόρεια Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις στα πελάγη, από βόρειες – βορειοανατολικές διευθύνσεις στα 7-8bf, πρόσκαιρα το πρωί έως 9bf στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία, σε μικρή περαιτέρω πτώση, θα αγγίξει στα βόρεια τους 8-10 βαθμούς κελσίου, στα δυτικά τους 12-14 βαθμούς κελσίου, στα κεντρικά κι ανατολικά ηπειρωτικά τους 7-9 βαθμούς κελσίου και στα νησιωτικά τμήματα τους 12-13 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ: Λίγες νεφώσεις, παροδικά πυκνότερες έως το μεσημέρι στα βόρεια κι ανατολικά με ψεκάδες ή ασθενείς βροχές στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα πάνω από τα 800-900m. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα 7-8bf και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς κελσίου στο κέντρο της πόλης (στα βόρεια κι ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφώσεις παροδικά πυκνότερες το πρωί και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στην συνέχεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα 4-5bf και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 εώς 9 βαθμούς κελσίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *