Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού τη νύχτα στην Αττική. Πρόγνωση καιρού Τετάρτης.

Βαθμιαία επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός και πάλι στη βορειοδυτική Ελλάδα με τις βροχές ώρα με την ώρα να εντείνονται , ενώ αργότερα αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας ( οι καταιγίδες θα είναι περισσότερες στα παράκτια & νησιωτικά τμήματα αυτή τη φορά).

Το ψυχρό μέτωπο της οργανωμένης διαταραχής που θα μας απασχολήσει, δείχνει να επηρεάζει και την Αττική από σήμερα το βράδυ, οπότε κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών προς την Τετάρτη οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και αναμένεται πέρασμα βροχών και καταιγίδων από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Τα φαινόμενα δείχνουν να είναι εντονότερα στο κεντρικό/ανατολικό και νότιο τμήμα του νομού, χωρίς όμως να έχουν σημαντική διάρκεια.

Κατακόρυφη τομή ατμόσφαιρας, Αθήνα

Μέσα στο ξημέρωμα ο καιρός θα ανοίξει και η αυριανή ημέρα θα κυλήσει με βελτιωμένες καιρικές συνθήκες και σχετική διαύγεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί κατά τη διάρκεια του περάσματος του μετώπου , στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς με μειούμενη ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 οC.

Ενδεικτικοί χάρτες από το μοντέλο καταιγίδων :

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *