Πρόγνωση καιρού Τρίτη 27/9/2022

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και επικράτηση νότιων ανέμων που θα έχουν ως αποτέλεσμα να ανεβάσουν αρκετά τη θερμοκρασία στα νότια.

Πιο αναλυτικά, για την Τρίτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, σε Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά Ελλάδα και δυτική – βορειοδυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν το ξημέρωμα από τα βορειοδυτικά και θα επεκταθούν μέσα στην ημέρα και στα υπόλοιπα τμήματα. Τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους ή και χαλαζοπτώσεις.
Στην Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Θράκη αναμένονται αρχικά νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν, δίνοντας μπόρες ή και πρόσκαιρες καταιγίδες μέσα στην ημέρα. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Στην υπόλοιπη ανατολική και νότια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα ο καιρός θα είναι καλύτερος με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις παροδικά πυκνότερες από το απόγευμα, με πιθανότητα για μπόρες στα ηπειρωτικά και το βορειοανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ στα 5-6bf στο Ιόνιο και στα 6-7bf στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει στα δυτικά και βόρεια τους 24-26°C λόγω των φαινομένων που θα σημειωθούν, ενώ στην ανατολική και νότια χώρα θα αγγίξει τους 29-30°C. Στη βόρεια Κρήτη, λόγω του καταβάτη νοτιά, ίσως παρατηρηθούν και 32-33°C.

ΑΤΤΙΚΗ: Ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν με πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει πρόσκαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ στα 5-6bf στον Σαρωνικό και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29°C.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφώσεις που σταδιακά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή και πρόσκαιρη καταιγίδα. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-ΝΔ στα 4-5bf στο Θερμαϊκό και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 25°C.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *