Πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές σε Μακεδονία, Θράκη και Βόρειο Αιγαίο τη Δευτέρα 12/09/2022

Βροχές αναμένονται τη Δευτέρα στην Ανατολική και Βόρεια Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας κι έως και το ξημέρωμα της Δευτέρας περιμένουμε μπόρες παροδικού χαρακτήρα στην Αν. Μακεδονία, τη Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο και τοπικά στην Κεντρική Μακεδονία.

Το πρωί τα φαινόμενα βαθμιαία θα υποχωρούν από τη Μακεδονία και τη Θράκη και θα περιορίζονται στο Βόρειο Αιγαίο. Στις Σποράδες τοπικά τα φαινόμενα ίσως παρουσιάσουν πρόσκαιρη ένταση.

Ο αθροιστικός υετός για το διάστημα 09:00-12:00 (τοπική ώρα) της Δευτέρας σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο GFS

Το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νέφη αστάθειας στα ορεινά τμήματα κοντά στα σύνορα μεταξύ Αν. Μακεδονίας και Θράκης, όπου και θα εκδηλωθεί τοπική μπόρα ή καταιγίδα. Παράλληλα, τα φαινόμενα στο Βόρειο Αιγαίο θα εξασθενούν και η ζώνη φαινομένων των Σποράδων θα κινείται εξασθενούμενη νοτιότερα, επηρεάζοντας την Κεντρική Εύβοια και πιθανόν πρόσκαιρα τη Βορειοανατολική Αττική.

Το βράδυ οι τοπικές μπόρες θα επιμείνουν στα ορεινά τμήματα κοντά στα σύνορα μεταξύ Αν. Μακεδονίας και Θράκης, ενώ η ύπαρξη δευτερεύουσας διαταραχής θα δώσει επίσης τοπικές βροχές στα ανατολικά τμήματα της Πελοποννήσου.

Στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθούν οι καλές καιρικές συνθήκες.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση 4 βαθμών στα Κεντρικά και τα Βόρεια και 2 βαθμών στα Δυτικά, τα Ανατολικά και τα Νότια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *