Εντείνεται η αστάθεια στη χώρα – Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 02/09/2022

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο σε αρκετές περιοχές της χώρας μας , με βροχές και καταιγίδες , κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας , στα ηπειρωτικά. Ωστόσο , αναμένεται να επηρεαστούν πρόσκαιρα και κάποιες νησιωτικές περιοχές.

Πιο αναλυτικά , για αύριο Παρασκευή , μεταβολή του καιρού αναμένεται ήδη κατά τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες από τα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο , με έμφαση τα κεντροβόρεια τμήματα αυτού , στην Ήπειρο , στη δυτική Στερεά , στη δυτική και κεντρική Μακεδονία , όπως και σε τμήματα της βόρειας και ανατολικής Θεσσαλίας.

Όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι , νεφώσεις θα αναπτυχθούν στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας και έτσι καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο σύνολο της Μακεδονίας , στη Θράκη , στην Ήπειρο , στη Θεσσαλία , στη Στερεά (με έμφαση τα κεντρικά και ανατολικά τμήματα αυτής) , στην Εύβοια , στο εσωτερικό της Πελοποννήσου (με έμφαση τα βορειότερα τμήματα αυτής) , ενώ τοπικές καταιγίδες αναμένονται και σε περιοχές της Κρήτης , με έμφαση αυτές πλησίον σε ορεινούς όγκους. Νωρίς το μεσημέρι , τοπικές μπόρες ενδέχεται να εκδηλωθούν και στα νησιά του Ιονίου.

Μέχρι το βράδυ , ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές , με εξαίρεση τη κεντρική Μακεδονία , την ανατολική Θεσσαλία και τη βόρεια Εύβοια , όπου αναμένεται να συνεχιστούν να εκδηλώνονται καταιγίδες τοπικά ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί – βορειοδυτικοί στο Ιόνιο στα 4-5 και στο Αιγαίο στα 2-4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 32-34 βαθμούς στα ηπειρωτικά το μεσημέρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *