Συνεχίζεται η αστάθεια στα ηπειρωτικά – Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 31/08/2022

Συνεχίζεται και αύριο Τετάρτη η αστάθεια στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας , με μπόρες και τοπικές καταιγίδες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας.

Αναλυτικότερα , αύριο Τετάρτη , η μέρα θα ξεκινήσει με αίθριο καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας με εξαίρεση περιοχές της κεντροβόρειας Εύβοιας και του βορειανατολικού Αιγαίου όπου θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες ή καταιγίδες.

Όσο βαδίζουμε προς το μεσημέρι , αναμένεται να αναπτυχθούν νεφώσεις στα περισσότερα ηπειρωτικά ορεινά τμήματα και θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές , κυρίως σε περιοχές κοντά σε ορεινούς όγκους. Πιο συγκεκριμένα , βροχές και καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στη Μακεδονία με έμφαση τη δυτική και κεντρική , στη Θράκη (όπου στα ανατολικά τμήματα αναμένονται και έντονα τοπικά φαινόμενα) , στην Ήπειρο , στα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας , στη Στερεά με έμφαση τα δυτικότερα και ανατολικά τμήματα , όπως και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου. Τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν και σε εσωτερικά τμήματα της Κρήτης κοντά σε ορεινούς όγκους.

Βελτίωση του καιρού αναμένεται από τις βραδινές ώρες και μετά.

Οι άνεμοι από βόρειες – βορειοδυτικές διευθύνσεις στα πελάγη αγγίζοντας τα 4-5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά αγγίζοντας τους 32-33 βαθμούς στα ηπειρωτικά το μεσημέρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *