Εκτεταμένες βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη 18/05/2022 στη χώρα μας

Σοβαρή μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη στη χώρα μας, με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας αρχικά στα Βόρεια.

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της νύχτας κι έως το ξημέρωμα αναμένεται καλός καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, με μοναδική πιθανή εξαίρεση τοπικούς παροδικούς όμβρους στα σύνορα Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας.

Το πρωί η ημέρα θα ξεκινήσει με αίθριο καιρό, ωστόσο καθώς βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και κατά συνέπεια τοπικές μπόρες ή καταιγίδες θα ξεκινήσουν να σημειώνονται στις γύρω περιοχές.

Η προβλεπόμενη κατανομή των φαινομένων νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο ICON-EU

Το μεσημέρι και το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ εκτεταμένες καταιγίδες θα σημειωθούν στη Θράκη και πιθανόν σε τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας. Παράλληλα, βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειώνονται και σε αρκετές ακόμη περιοχές του ηπειρωτικού κορμού, και πιο συγκεκριμένα στα ορεινά καθώς και σε περιοχές κοντά σε ορεινούς όγκους της Δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου, κυρίως στο ανατολικό τμήμα της. Τοπικές μπόρες ή καταιγίδες περιμένουμε, επίσης, σε τμήματα της Χαλκιδικής και στα ορεινά της Κρήτης.

Το βράδυ τα φαινόμενα θα επικεντρωθούν στη Θράκη (από την οποία βαθμιαία θα υποχωρούν), στο Βόρειο Αιγαίο, την Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Κεντρική και την Ανατολική Στερεά και τα βορειοανατολικότερα τμήματα της Πελοποννήσου. Στην Ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια πιθανόν τα φαινόμενα να έχουν διάρκεια και ένταση.

Η προβλεπόμενη κατανομή των φαινομένων το βράδυ της Τετάρτης σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο ICON-EU

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό, ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα Βόρεια του Νομού. Το βράδυ και περισσότερο το ξημέρωμα προς Πέμπτη θα σημειωθούν βροχές και στα υπόλοιπα τμήματα, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθεί καταιγίδα εκ νέου.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση της τάξεως 7-10 βαθμών στα βόρεια και ανατολικά τμήματα της Θράκης και πτώση 3-5 βαθμών στα βορειότερα τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή κατά τη διάρκεια της Τετάρτης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *