Περίοδος μαγιάτικης αστάθειας στην χώρα μας: πρόγνωση καιρού για Σάββατο 14/05/2022

Η μέρα ήδη απο τα μεσάνυχτα θα ξεκινήσει σε μεγάλο μέρος της χώρας με αραιή συννεφιά, πρόσκαιρα πιο πυκνή κυρίως στην κεντροδυτική και βορειοδυτική χώρα. Θα υπάρξει και πέρασμα τοπικών βροχών κυρίως στην κεντροδυτική Θεσσαλία και δυτική Στερεά Ελλάδα.

Μέχρι και το πρωί ο ήλιος θα έχει κάνει την εμφάνιση του σχεδόν παντού, με αραιή συννεφιά να επικρατεί κυρίως στην κεντρική χώρα.
Προς το μεσημέρι θα ξεκινήσουν να ξεπροβάλλουν καταιγίδες κυρίως στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας και στην Βόρεια Ελλάδα (μέσα και η Πελοπόννησος), με πολύ τοπικές χαλαζοπτώσεις σε αυτά τα τμήματα.

Νέφος χαρακτηριστικό της αστάθειας που επικρατεί κατά τους θερινούς μήνες.
Πηγή:https://antisimvatikos.blogspot.com/2014/06/blog-post_16.html
Φωτογράφος: Χρήστος Ντουντουλάκης


Το απόγευμα θα υπάρχουν ακόμα καταιγίδες στην κεντρική και Βόρεια χώρα, ενώ προς το βράδυ κυρίως στην κεντρική Μακεδονία θα υπάρξει πέρασμα ισχυρών βροχών και καταιγίδων, που θα φτάσουν έως τα παραθαλάσσια τμήματα της.
Μέχρι αργά το βράδυ ο καιρός θα έχει ανοίξει σχεδόν παντού.

Στην Αττική αναμένεται αίθιος καιρός, όμως μετά το πρωί δηλαδή το μεσημέρι θα έχουμε όμβρους κυρίως στην Βορειοδυτική/βόρεια και Δυτική Αττική. Μεγάλη πιθανότητα να έχουμε και την εμφάνιση της πρώτης πολύ τοπικής και σύντομης καταιγίδας για τον Μάιο στα προαναφερθέντα τμήματα.
Στο λεκανοπέδιο υπάρχει εξίσου μεγάλη πιθανότητα για τοπικό όμβρο κυρίως στο Βόρειο και Βορειοδυτικό τμήμα του. Μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα να βρέξει με συνοδεία ελάχιστων ηλεκτρικών εκκενώσεων.
Μέχρι το βράδυ ο καιρός θα έχει καθαρίσει.

Οι άνεμοι σε όλη την χώρα θα είναι μεταβλητοί ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα και τα νησιωτικά θα επικρατεί θαλάσσια αύρα 3 έως 5 μποφόρ τοπικά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε λίγο μεγαλύτερα για την εποχή επίπεδα, με άλλα λόγια θα επικρατήσει τοπικά ζεστός καιρός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *