Πρώτη απόπειρα αστάθειας στην Ελλάδα. Πρόγνωση καιρού για αύριο Τετάρτη 04/05/2022.

Για αύριο, Τετάρτη 04/05/2022, προβλέπεται γενικά μια μικρή μεταβολή του καιρού με τα πιο κοινά χαρακτηριστικά που παρουσιάζονται αυτήν την εποχή. Η αστάθεια δηλαδή οι απότομες τοπικές βροχές και καταιγίδες,οι οποίες θα προσπαθήσουν να κάνουν την εμφάνιση τους στην Ελλάδα σε πιο γενικευμένο επίπεδο.

Από το ξημέρωμα θα έχουμε συννεφιά στην χώρα μας, η οποία τοπικά θα δώσει διάσπαρτες ασθενείς έως μέτριας έντασης βροχές, κυρίως στην δυτική Μακεδονία, την Θεσσαλία και την κεντροανατολική Στερεά Ελλάδα. Αυτές οι βροχές θα απασχολήσουν και τις γύρω περιοχές μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ στην Μακεδονία θα επεκταθούν κυρίως στην Χαλκιδική και την Θεσσαλονίκη.

Το μεσημέρι αναμένουμε γενίκευση των απότομων και τοπικά έντονων βροχοπτώσεων (με συνοδεία ελάχιστων ηλεκτρικών εκκενώσεων, όχι όμως σε γενικευμένη κλίμακα), σε όλο τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας μας, ενώ η συννεφιά στις υπόλοιπες περιοχές (εξαιρουμένων των νησιωτικών τμημάτων), θα παραμείνει και σταδιακά μέχρι το απόγευμα θα έχει διαλυθεί.
Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν παύση, με τις συννεφιές να επιμένουν στις περισσότερες περιοχές που δέχτηκαν βροχοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις και μόνο στο Αιγαίο και στο Ιόνιο από πιο βόρειες διευθύνσεις. Η έντασή τους δεν θα ξεπεράσει τα 3-5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πιο φυσιολογικά επίπεδα, αφού θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο από αύριο. Το πρωί μόνο, θα υπάρχει μια ψύχρα κυρίως στα μεγαλύτερα υψόμετρα.

Για την Αττική, αναμένεται ένα παροδικό πέρασμα βροχοπτώσεων κυρίως στην δυτική Αττική, το νότιο λεκανοπέδιο και την νοτιοανατολική Αττική μετά τα μεσάνυχτα.
Η συννεφιά που θα καλύπτει το μεγαλύτερο κομμάτι της Αττικής έως και το απόγευμα περίπου, θα δώσει και προς το μεσημέρι σε πολύ τοπικό επίπεδο κάποιες ψιχάλες και ασθενείς βροχές παροδικού χαρακτήρα.
Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις και προς το βράδυ περισσότερο βορειοανατολικές. Η ένταση τους δύσκολα θα ξεπεράσει τα 4 μποφόρ ενώ έως το πρωί και μετά το βράδυ θα επικρατεί και άπνοια τοπικά.
Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 20-22 βαθμούς και αυτό διότι η συννεφιά δεν θα επιτρέψει στον ήλιο να κάνει την εμφάνιση του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *